Realça el rejovenit caràcter de la teva fusta amb l’envernissat

A l’anterior article vam revisar la tècnica del lacat, explicant en què consisteix i veient els avantatges que acostuma a tenir. Tot i que és una excel·lent solució en molts casos, no és en cap cas l’única forma de tractar la fusta per tal de restaurar-la i recuperar-ne la seva bellesa. L’envernissat, tècnica que aporta el nom a la nostra empresa, té una sèrie d’avantatges que és important tenir en compte.

L’envernissat consisteix en l’aplicació d’una capa de vernís sobre una superfície de fusta, ja sigui un terra, sostre o paret, com també mobiliari tant d’interior com d’exterior. Aquest procés restableix l’aparença original de la fusta, allargant-ne la vida útil i recuperant-ne el brillantor que tot sovint es perd amb el pas del temps.

 

 

Un assumpte molt important a tenir en compte és el del tipus de vernís. Per exemple, el vernís a l’aigua es caracteritza pel seu assecat ràpid i l’absència de vapors tòxics i males olors durant tot el procés gràcies a la seva forma d’aplicació. Tanmateix, ofereix la millor protecció pels terres de fusta, mantenint-ne el color original amb el pas del temps gràcies a la seva resistència a l’abrasió, aigua i els rajos del sol. A més a més, ressalta la bellesa original de la fusta amb un aspecte més natural.

Una de les diverses alternatives la trobem amb els vernissos de poliuretà. Aquests ofereixen una gran duresa, resistència física i química davant l’aigua i els greixos. Tot i això, s’ha de tenir en compte la concentració d’olors i vapors tòxics a l’hora d’aplicar-se, i que aquest tipus de vernís no està pensat per tornar a ser envernissat al damunt. En contraposició amb el lacat, en el cas del vernís, l’estètica resultant és més convencional tot i que sempre amb la possibilitat d’optar per un vernís brillant, setinat o mat.

El punt més important de diferenciació entre el lacat i l’envernissat és que on el primer aporta color a la fusta, el segon en busca mantenir l’aspecte original. Tot i això, l’envernissat també permet aportar certa coloració per a alterar-ne el caràcter.

En qualsevol cas, l’envernissat és una forma ideal de rejovenir la fusta, tot mantenint-ne la seva identitat original. A Envernissats Barcelona, garantim el millor resultat possible sigui quina sigui la teva elecció. T’hi esperem!