Els Jocs de Tòquio tindran un estadi olímpic de fusta

L’estiu vinent, si la pandèmia així ho permet, haurien de celebrar-se els Jocs Olímpics de Tòquio que tindran un estadi construït principalment de fusta. Obra del prestigiós arquitecte Kengo Kuma, s’han emprat uns dos-mil metres cúbics d’aquest material per fer realitat l’històric projecte.

El nou estadi olímpic ha estat edificat a Tòquio sobre l’antic i compta amb una capacitat per a 60 mil espectadors. Inspirat en tècniques i materials tradicionals, l’innovador recinte ha estat dissenyat per a combatre les altes temperatures estivals, que podrien superar els 40 graus. D’aquí que la instal·lació, a més de la confortable fusta, inclogui 185 grans ventiladors i vuit polvoritzadores gegantines.

 

 

L’estadi, que acollirà les cerimònies d’inauguració i de clausura, a més de les proves d’atletisme i alguns partits de futbol, ha estat construït principalment amb cedres i alerços, procedents de plantacions sostenibles de tots els racons del Japó. El projecte ha costat 1.290 milions d’euros i crida l’atenció pel seu sostre amb bigues de fusta, dissenyat  per a integrar-se estèticament amb els jardins exteriors.

La fusta també és protagonista a la Ciutat Olímpica de Tòquio, edificada com si fos un mecano gegant, format per 40.000 peces, donades per 63 localitats japoneses. Els taulons porten marcat a foc el nom de les ciutats, on tornaran un cop finalitzats els Jocs, per gaudir d’una nova vida.

Sembla clar que al Japó aposten pels materials sostenibles i reciclables igual que fem a Envernissats Barcelona, autèntics especialistes en l’aplicació de vernissos, laques i acabats per la fusta sempre amb productes ecològics.