Crea el teu propi arbre de Nadal amb fusta reciclada

Com autèntics especialistes en fustes i vernissos, a Envernissats Barcelona et volem proposar per a aquestes festes que facis el teu propi arbre de Nadal amb materials cent per cent ecològics i reciclats. Els pots dissenyar amb llistons, dibuixats sobre un tauler, amb petites branques, amb lames de palet, troncs o rodanxes de fusta. Nosaltres et donem la idea i la resta ja serà cosa teva.

 

La nostra intenció tan sols és obrir-te la ment per fer-te veure que les opcions a l’hora de decorar la teva casa per Nadal són infinites i que no costa tant sortir del convencional per elaborar el teu propi arbre nadalenc. Només cal una mica d’imaginació i un grapat de materials ecològics que tinguin la fusta com a base principal. A la foto-collage que acompanya aquest article veuràs que les alternatives són molt diverses.

 

La nostra primera proposta comença per triar un bon tauler rectangular de fusta o diversos alineats i dibuixar sobre la seva superfície l’arbre nadalenc que més t’agradi, per tot seguit decorar-lo amb cordes o pintura. El resultat serà tant original com únic. A més, podràs situar-lo al lloc que prefereixis de la teva llar i fins i tot canviar-lo de lloc al teu gust. Un cop tingui la forma, els acabats dependran de la teva inspiració.

 

Una altra opció es basa en els llistons de fusta, a manera de triangles que simulin la clàssica forma d’un avet. Comença per la base més ampla i veus pujant pisos, fins a arribar al cim que acabaràs en forma triangular. I a la punta, és clar, hauràs de clavar la teva estrella. Serà la base ideal per posar llums i tota mena d’ornaments. Fes-li imaginació!

 

I si tens poc espai, també pots aprofitar la cantonada d’una paret del teu saló, per a col·locar diversos llistons a cada costat en forma d’avet doblat. Com sempre, el conjunt ha de tenir forma piramidal i acabat en punta on, com no, col·locar l’estrella. En aquests casos, una bona il·luminació t’ajudarà a reforçar la imatge.

 

Si com a bon amant de la natura, sols sortir a caminar pel bosc, aprofita les teves passejades per recollir petites branques de terra. Després, podràs lligar-les a manera piramidal per pisos. N’hi haurà prou amb unes set o vuit peces de diferents mides. Ordena-les de menor a major, enllaça-les amb una corda separades entre si per uns 20 centímetres i penja-les de la paret. Afegeix-unes llums i unes figures per aconseguir un efecte final espectacular.

 

Si ets més manyós i disposes de temps, també pots construir arbres minis amb peces de fusta que simulen les branques unides a un eix central clavat a una peça rodona, que exerceixi de base. Una mena de trencaclosques que et divertirà mentre ho fabriques i després al contemplar-lo.

 

Als amants de reciclatge els recomanem donar nova vida a les lames d’un palet. Com si es tractés de la col·locació d’un sòl en espiga, enllaça-les per simular la forma d’un avet. Pots tallar les peces al teu gust per aconseguir la mida que prefereixis. La superfície plana també et brinda incomptables recursos de decoració. Pots pintar detalls o clavar objectes … el límit el poses tu.

 

 

Una altra alternativa senzilla i original és clavar en un mur diversos llistons, un damunt d’un altre en forma piramidal. No importa si són de diferents materials ni colors i fins i tot si estan envellits. O bé al contrari, com més diferent sigui, més sorprenent serà el resultat final. Et recomanem decorar amb lettering els missatges que prefereixis per aquestes dates: pau, amistat, amor … això ja ho deixem a gust de consumidor.

 

Finalment, us parlarem d’una alternativa molt divertida, a força de rodanxes de fusta. Pots enganxar-les en forma de trencaclosques en qualsevol superfície plana o directament a la paret, donant-li forma triangular en el seu conjunt, però amb la mida que prefereixis, des de mida real a minimalista. El resultat serà un arbre de Nadal tant bonic com original.

 

En Envernissats Barcelona som respectuosos amb el medi ambient i per això apostem sempre per materials ecològics. Estimem la fusta i d’aquí que te la recomanem per personalitzar la teva decoració nadalenca. Per poc que investiguis, veuràs que les possibilitats són infinites … només has de tenir una bona idea i atrevir-te a fer-la realitat. Bones festes!