21-M: Dia Internacional dels Boscos… i de la Fusta

Des de l’any 2013, cada 21 de març se celebra el ‘Dia Internacional dels Boscos’, segons va acordar l’Assemblea General de les Nacions Unides. Aquesta mateixa data també es commemora en tot el planeta el ‘Dia Mundial de la Fusta’ . Una magnífica oportunitat per a promocionar l’ús de la fusta com a material sostenible, renovable i de qualitat, tal com fem a Envernissats Barcelona des de fa més de dues dècades.

L’elecció del 21 de març no va ser aleatòria, sinó que l’ONU va apostar per aquest dia al coincidir amb l’entrada de la primavera a l’hemisferi boreal i amb la de la tardor a l’austral. Un bon moment per a subratllar la importància de tots els tipus de boscos i conscienciar a la humanitat.

Amb motiu del ‘Dia Internacional dels Boscos i de la Fusta’, s’organitzen moltes activitats relacionades amb els boscos i els arbres arreu del planeta. Les més comunes són les campanyes de plantacions d’arbres. Precisament, el tema per aquest 2021 és: “Restauració forestal: un camí cap a la recuperació i el benestar’.

 

 

Sens dubte, cada 21 de març representa una magnífica oportunitat per a recordar la importància i el veritable valor que té la fusta, i com el seu ús responsable juga un paper clau per la conservació de boscos avui en dia. Des de la primera edició el 2013, cada any s’organitzen per tot el món tallers, jornades, competicions i xerrades, per a compartir experiències, habilitats i, per sobre de tot, la passió per la fusta.

Però per a celebrar de veritat el ‘Dia Internacional dels Boscos i de la Fusta’, t’aconsellem que comencis a pensar en verd. Perquè el primer gest per a conservar el planeta és valorar, protegir i tenir cura dels arbres. Només així aconseguirem viure en un món més sa i sostenible. Un clar exemple de què a Envernissats Barcelona creiem en aquests principis és que sempre usem productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

Que el teu amor per la natura no es limiti a un sol dia a l’any!